
May 1, 2009

RE: LR 09 -065

Sales Tax Inquiry

Dear

I am writing this letter in response to your request to determine if sales tax should be
charged on the property taxes and the administrative fees on the items that you lease. 

Facts: 

is a lessor of equipment with a wide range of equipment
from office equipment to medical and industrial equipment. Your contracts include fair
market value leases and conditional sales contracts. Your standard agreement requires

your customers to reimburse you for personal property taxes paid on equipment in their
possession as well as a nominal $ 10.00 fee for the administration of taxes. 

Your Question: 

Are these fees and reimbursements of property taxes to be included in gross proceeds
and therefore subject to sales tax as mentioned in Oklahoma Tax Commission rule
710:65 -1 - 11 ( c) 7

Our Response: 

Yes, these charges are subject to sales tax, however, if the charge or lease charge is

based on the retail value of the property at the time of entering the lease agreement and
the life expectancy of the property, and the rental charge is separately stated from the
service in the bill or invoice delivered to the lessee, then sales tax shall be due only on the
rental amount. 



This response applies only to the circumstances discussed in your written request of
April 17, 2009. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent
facts have been accurately and completely stated, and there has been no change in
applicable law. 

Sincerely, 

Oklahoma Tax Commission

Marc Morrison

Tax Policy & Research Division


