
July 29, 2004

Re: Our File Number LR -04 -150; Tax status of free product

Dear

This is in response to your question, " if a retailer offers a coupon to a customer for free

product would that product be subject to tax." Please be advised that if a store offers a coupon

which entitles the customer to a free product, the store owes sales tax on the " sales value" of the

product as defined in Commission Rule 710: 65 - 1 - 2, a copy of which is enclosed. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of July 15, 2004. 
Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law. If I can be of further

assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst

cc: David Brown, Taxpayer Assistance Division


