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September 23, 2004

Re: Our File Number LR-04-117; Swimming Pool Fees Charged by

Dear

This is in response to your inquiry concerning whether sales tax is due on the fees
charged by the for the use of its swimming pool. You state that the
fees are charged at a daily rate of $4.00 per person and that the fee is paid by both members and
non-members.

Oklahoma Tax Commission Rule 710:65-19-77 specifically excludes from sales tax,
“Dues or fees paid to YMCAs or YWCAs or municinallv-owned recreation centers for the use of
facilities or programs.” Therefore, the does not have to charge sales
tax on the $4.00 fee paid by persons using the swimming pool.

A copy of this rule is enclosed.

This response applies only to the circumstances set out in your request of June 15, 2004.
Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be generally relied upon
only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been accurately and
completely stated, and that there has been no change in applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

Michael G. Pillow
Tax Policy Analyst

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD ¢ OKLAHOMA CITY ¢ OKLAHOMA 73194
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